Børsene klatrer i Japan

AP Photo

Etter gårsdagens renteøkning i USA, er det blandet stemning på de asiatiske børsene.

I kjølvannet av renteløft og det største børsfallet i USA siden presidentvalget, er det blandet stemning i Asia torsdag morgen.I Japan klatrer Nikkei 0,40 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,47 prosent.Shanghai Composite i Kina er derimot ned 0,63 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong faller 1,89 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,12 prosent, S&P/ASX 200-indeksen er ned 0,82 prosent, og Straits Times i Singapore faller tilbake 0,75 prosent.Rentemøtet i USASelve rentedommen, som ble offentliggjort klokken 20 norsk tid onsdag kveld, var i høy grad som ventet. «Alle» ventet at den amerikanske sentralbanken ville heve renten på dette møtet.Den amerikanske sentralbanken besluttet å heve styringsrenten fra 0,25-0,5 prosent til 0,5-0,75 prosent.Det er imidlertid den fremtidige rentebanen som skuffer. På forrige møte, i september, ble det antydet to hevinger i 2017, mens dette nå har økt til tre.- Tre rentehevinger neste år er overraskende og det kan ta noe tid for investorene å fordøye det, sier visepresident Mike Loewengart i E*TRADE til Marketwatch.com.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,02 prosent til 53,91 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,18 prosent til 50,95 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 54,99 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.


Les også