<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brekke og Wærsted avviser maktkamp og ser fremover

Telenors konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted sto onsdag side om side etter uker med spekulasjoner om at én av dem måtte gå ut av ledelsen i Telenor.

Publisert 14. des. 2016 kl. 13.22
Oppdatert 14. des. 2016 klokken 13.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 437 ord

– Det har ikke vært en maktkamp. Det har ikke dreid seg om en personstrid mellom oss, men vi har drøftet enkeltsaker. Det som er viktig fremover, er ikke hva som er best for Sigve eller for meg, men at vi kan lykkes, sa styrelederen på en pressekonferanse i Telenor onsdag formiddag.Brekke var samstemt og sa han nå vil konsentrere seg om å utvikle selskapet videre.– Det har dreid seg om uenigheter om saker. Jeg ser fram til at vi får lagt disse uenighetene bak oss. Jeg har hatt en åpen og konstruktiv dialog med styret om disse sakene, og jeg er glad for at styret har tillit til hvordan jeg har håndtert dem, sa konsernsjefen.Drøftet stillingenWærsted bekrefter at hun hadde en dialog med Brekke om hans stilling.– Den dialogen er avsluttet. Styret har diskutert dette og stiller seg bak Brekke. Styret er et kollegium på elleve personer som er de som bestemmer. Det er altså ikke styreleder som ansetter eller avsetter konsernsjef, sa hun.Både Wærsted og Brekke håper at markedet vil reagere positivt på at konsernet går ut på denne måten for å skape ro rundt den videre driften.– Vi er transparente nettopp for å avdekke og demme opp for ytterligere spekulasjoner. Dette har ikke vært personkjemi eller personkonflikt, sa styrelederen.LekkasjerDet var helt tydelig at selskapet ser svært alvorlig på lekkasjene som har ført til at interne forhold i Telenor har kommet ut i mediene.– Jeg tror alle selskaper gjør årlige evalueringer. Det unormale ved denne situasjonen er at det har vært lekkasjer, og at det har kommet offentligheten for øret. Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette ikke gjentar seg, understreket Wærsted.Styrelederen sa at hun føler med alle medarbeiderne i Telenor.– Nok en gang opplever de at det er stor uro og negativ oppmerksomhet rundt selskapet. Det er beklagelig og uheldig og skulle vært unngått. Men fortrolig informasjon er vanskelig å kontrollere. Vi har hatt lekkasjer som vi ser alvorlig på, sa hun.Brekke avviser kontant at han skal ha bidratt til lekkasjene.– Jeg har definitivt ikke bidratt til noen lekkasjer, og jeg har definitivt ikke engasjert noen kommunikasjonsrådgivere for å gjøre dette, sa han.SamstemteTelenor-toppene hevder begge at de er samstemte på veien videre og at de nå har lagt uenighetene bak seg. Wærsted fikk spørsmål om styremedlemmene også er enige.– Vi i styret har samlet oss om en strategisk retning. Men jeg vil ikke kommentere hva den strategien går ut på nå, sa hun.Hun avviste også at det fant sted en avstemning om Brekkes stilling under styremøtet de siste dagene.– Det har ikke vært en avstemning i styret om konsernsjefen, men om prosesser. (©NTB)