Hermanrud: - Denne aksjen har jeg veldig god tro på i 2017

Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank tror at mange undervurderer hvor mye denne kursen kan gå.

Peter Hermanrud trakk frem Norsk Hydro da han var gjest i HegnarTV 11. oktober i år. Det er fortsatt en soleklar favoritt, skal vi tro Swedbanks sjefstrateg.Siden 11. oktober har aksjen steget fra 35,20 kroner til 41,20 kroner. Men fra 8. til 15. desember falt imidlertid aksjen fra 43,05 kroner til 40,63 kroner.Da Hermanrud var gjest i HegnarTV tordsag benyttet vi anledningen til å snakke om aksjen.- Er du fortsatt like positiv til Hydro?- Det går litt opp og litt ned, men Hydro har steget bra siden sist, og jeg tror aksjen kommer til å bli en flott aksje i 2017. Det er en av de aksjene jeg har fortsatt veldig god tro på, sier Peter Hermanrud.- Det markedet er i gradvis bedring, det er det ingen tvil om. Aluminiumsmarkedet, understreker Hermanrud.- Det kommer selvfølgelig til å gå i rykk og napp, men gradvis kommer Norsk Hydro til å tjene mer penger i årene fremover. Jeg tror at mange undervurderer hvor mye den kursen kan gå, sier Hermanrud.Han sier at han har egentlig ingen formening om hvorfor aksjen har vært litt svakere i det siste, men mener den har gått veldig bra.- Totalt sett, siden 1. kvartal – begynnelsen av året, er Hydro opp 50-60 prosent. Snittet av alle aluminiumsaksjer er opp 65 prosent. Det er bra det også, smiler Hermanrud.- Men det er en kjedelig aksje, er det ikke det, spør Trygve Hegnar?- Ja, men 50 prosent på et lite år, det er ikke så verst det heller, ler Hermanrud.- Men det er vel fordi den var dunket ned av lave priser og diverse forhold, skyter Trygve Hegnar inn fra siden. - Ja, men folk vil jo ikke tro på når du sier at den er dunket ned og dette er bunnen. Da tenker de «nei, men det er så dårlig, vi kan ikke kjøpe». Men man må dessverre ofte kjøpe da, og jeg liker i hvert fall veldig godt situasjoner hvor du ser at aksjen er dunket ned, og det nærmer seg at det snur.