Noen kan ha lagt Trumponomics til grunn for rentesynet

Som ventet valgte FOMC å heve styringsrenten i USA.

USAs sentralbank, Federal Reserve, hevet som ventet renten til intervallet 0,50-0,75 prosent. Dette var på forhånd fullt priset inn i markedet.- Spenningen knyttet seg til om FOMC ville endre renteguidingen fremover. I september viste median-estimatet til medlemmene i FOMC at renten skulle heves ytterligere to ganger i 2017, og deretter tre ganger i både 2018 og 2019, skriver analytiker Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets’ morgenrapport. Gårsdagens rentebeskjed viser at FOMC nå ser for seg tre rentehevinger neste år, altså en mer enn i septemberprognosen, og deretter fortsatt tre hevinger i 2018 og 2019.- Dermed ender den nye renteguidingen på 2,875 prosent i 2019, mot 2,625 prosent som var guidingen i september, sier Gonsholt Hov.Samtidig var det små endringer i prognosene for BNP, arbeidsledighet og inflasjon.- Men det at renteguidingen nå er tatt litt opp, samtidig som prognosene for realøkonomien er litt sterkere enn sist, uttrykker at FOMC mener at momentumet i USA vil holde seg noe sterkere enn antatt i september, forklarer Gonsholt Hov.Pressemeldingen sa ikke om endringene i prognosene var et uttrykk for forventningene til Trumponomics.Under pressekonferansen der dette ble et hett tema nevnte imidlertid sentralbanksjef Yellen at noen av medlemmene i FOMC kan ha lagt til grunn finanspolitiske stimulanser for sitt rentesyn, men at de fleste ikke hadde gjort det.NB: Trykk play i videoruten øverst for å spille av intervjuet med sjeføkonom Simon French i Panmure Gordon, der han oppsummerer hovedpunktene fra gårsdagens rentebeskjed


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også