Norwegian får ja fra USA

Etter tre års kamp med fagforeninger og konkurrenter har Norwegians irske datterselskap fått flytillatelse i USA.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Scanpix
Børs

Ifølge Dagbladet har det amerikanske transportdepartementet gitt Norwegian tillatelse til å drive «transport av personer, eiendom, og post fra hvilket som helst sted eller steder innen hvilken som helst medlemsstat i Den europeiske union (...) til hvilket som helst sted eller steder i USA».Ordren skal være gitt allerede 22. november og tillatelsen skal være effektiv fra 2. desember,Norwegian har ventet i tre år på denne tillatelsen, som fagforeninger, politikere og flyselskaper har prøvd å få stoppet.Torsdag ble det kjent at EU hadde mistet tålmodigheten og anklaget Washington for brudd på Open Skies-avtalen som gir flyselskaper i EU og USA rett til å fly over hverandres territorier. EU krevde at saken skulle avgjøres av tre voldgiftsdommere, men nå ser det altså ut til at den allerede er løst. (©NTB)

norwegian air shuttle
bjørn kjos
usa
Nyheter
Børs