- Oppsvinget har bremset opp

Bunnen er passert men aktiviteten tar seg knapt opp i Norge, ifølge norske bedrifter.

- Det økonomiske oppsvinget som vi så konturene av i sommer, har bremset opp. Vi trodde vi skulle se en tiltagende vekst, men det gjør vi knapt. Veksten har stagnert i stedet for å tilta, sier sjeføkonom Bjørn-Roger Wilhelmsen i hedgefondet Nordkinn, ifølge DN.Norges Banks regionale nettverk indikerer en vekst i fastlandsøkonomien på kun 0,3 prosent i 4. kvartal. Norges Bank ventet i sitt siste anslag i september en vekst på 0,44 prosent.Finn Amund Norbye, administrerende direktør hos Den Aker-eide boreutstyrskonsernet MHWirth i Kristiansand, tror ifølge avisen bransjen nærmer seg et veiskille.- Vi jobber mye med nettopp markedsutsiktene for tiden, og jeg kan bekrefte at også vi, i likhet med Norges Banks regionale nettverk, ser at veien ut av oljekrisen vil bli lang. Særlig gjelder dette for selskaper som vårt, som jo lever av leveranser til nye rigger. Faktum er at antallet rigger i operasjon fortsatt går nedover. Det markedet har altså ikke snudd. Vi trodde det ville snu nå i høst, men nå tror vi først det vil snu en gang i løpet av 2017, sier Norbye til DN.