Starter nytt riggselskap

Publisert 19. des. 2016 kl. 10.07
Oppdatert 19. des. 2016 klokken 10.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 436 ord
(
FinansavisenI dag tas Borr Drilling opp til notering på OTC-listen i Oslo, og Fredrik Halvorsen og Trøim & Co. ønsker å ta selskapet på børs så snart som muliig.Priset til kost– Det var stor interesse for plasseringen. Flere deler vår vurdering av at dette var en grei pris å betale for to rigger som bare er tre år gamle og som har kostet det firedobbelte å bygge, sier Trøim til Finansavisen. «Nær bunnen»– Vi trenger ikke nødvendigvis en borekontraktør til, sier Trøim Finansavisen. Lundetræ blir sjefLundetræ sluttet i Seadrill sommeren 2015 og har siden da arbeidet i DNB Markets’ corporateavdeling. Der sluttet han i helgen, og fra i dag har han ansvaret for den daglige ledelsen av Borr Drilling.
): Tor Olav Trøim og Fredrik Halvorsen står bak det nye riggselskapet Borr Drilling, og har fått med seg de tidligere Seadrill-toppene Rune Magnus Lundetræ og Svend Anton Maier.– Vi mener timingen er god og betrakter dette som en opportunistisk investering. I denne omgangen har vi kjøpt to rigger til det vi mener er gode priser. Kan vi gjøre flere slike dealer, er vi åpne for det, sier Tor Olav Trøim til Finansavisen, som ikke ser bort fra at flåten kan vokse til mellom åtte og ti enheter..I løpet av få dager hentet Trøim 155 millioner dollar, tilsvarende 1,34 milliarder kroner, til kjøpet av de to store oppjekkbare boreriggene «Hercules Triumph» og «Hercules Resilience». De ble kjøpt for 130 millioner dollar av boet som administrerer avviklingen av det tidligere amerikanske riggselskapet Hercules Offshore.Ved emisjonen ble riggene verdsatt til kostpris. Initiativtagerne la ikke inn noe påslag for en antatt høyere markedsverdi.Blant aksjonærene er tunge investormiljøer som Fidelity Investments, Fortress Investment Group og Cornwell Capital Management. Blant investorene er også Skagen Fondene i Stavanger.Trøim, hans kone Celina Midelfart og UBON-systemet rundt Fredrik Halvorsen sitter med litt under halvparten av aksjene. Ifølge Trøim begrenser antallet aksjonærer seg foreløpig til cirka 20.Borr Drilling bemannes opp for å drive enhetene i egen regi, men initiativtagerne er pragmatiske og har allerede hatt dialog med flere borekontraktører om mulig samarbeid eller konsolidering .– Har dere flere rigger i kikkerten?– Vi følger med på det som skjer i riggmarkedet, Vi har ingen bråhast, men ser muligheter for å jobbe sammen med både banker, verft og andre investorgrupperinger .Tiden vil vise hvordan veksten kommer til å skje. Overkapasiteten er stor, så det tar nok tid før man tjener gode penger, men verdiene er nok nær bunnen, sier Trøim til avisen. Rune Magnus Lundetræ, som i flere år styrte finansene i John Fredriksens børsnoterte riggselskap Seadrill, blir adm. direktør i Borr Drilling. I styret sitter Trøim, advokat Erling Lind og Fredrik Halvorsen.