Roald, Berit

Statoil vant budrunde om havvind utenfor New York

Lisensen kostet i overkant av 42 millioner dollar, om lag 360 millioner kroner, og er Statoils første havvindlisens i USA, opplyser selskapet.

Nå skal Statoil vurdere om de vil bygge ut en havvindpark. De vil studere havbunnen, nett-tilkoblingsmulighetene og vinden i lisensområdet sitt.– Dette er i tråd med selskapets strategi for å gradvis supplere olje- og gassporteføljen vår med lønnsom fornybar energi og andre lavkarbon-løsninger, sier Irene Rummelhoff, Statoils konserndirektør for nye energiløsninger.New York legger opp til at vindkraft skal utgjøre en betydelig del av den omleggingen som kreves for å møte delstatens mål om 50 prosent fornybar energi innen 2030. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også