- Vi trenger norsk olje de neste tre tiårene

Verdens miljøsjef Christiana Figueres ber Norge tenke fornybart.

- Noen sier at Norge må stoppe med oljeproduksjon. Jeg kunne ikke vært mer uenig. Hvis Norge stopper å utforske nye felt mister vi muligheten til å utvikle ressurser som verden trenger og krever, sa Statoil-sjef Eldar Sætre under selskapets høstkonferanse i Oslo tirsdag, ifølge DN.Konferansen arrangeres for 11. gang i samarbeid med Olje- og energidepartementet og Det internasjonale energibyrået (IEA).FNs klimasjef Christiana Figueres var også på Statoils konferanse tirsdag. Hun sier ifølge avisen at verden ikke tåler mer gass og olje, og ber Statoil og Norge levere enda bedre.- Dere må gi oss mer fornybar energi. Dere har de beste ingeniørene i verden og en betydelig mengde kapital. Sammenlignet med resten av verden gjør dere en fantastisk jobb, men jeg vil at dere skal gjøre det enda bedre, sa Figueres i en paneldebatt med Sætre og olje- og energiminister Tord Lien (Frp).- Vi trenger olje og gass i noen tiår fremover, som en bro over til fornybar energi, sa Figueres, ifølge DN.


Les også