(): 2016 ble et kjempeår for investor Kjetil Holta.Foreløpige tall viser et resultat på 340 millioner kroner for investeringsselskapet Holta Invest, skriver Finansavisen.Resultatet er tidenes beste, og opp fra 125 millioner kroner året før.Investoren, som har flyttet fra Belgia til Sverige, forvalter ifølge avisen en portefølje på rundt 2,1 milliarder kroner.- Det meste gikk opp i fjor, sier Holta.- Vi har fortsatt gode resultater innenfor hovedsektorene våre, som er konsum og farmasi. Verdiene i Gentian steg eksempelvis fra 18 til 53 kroner, i tillegg til at vi fikk et utbytte på 50 millioner da Biolink ble solgt, utdyper han.Rir fiskebølgenInvestoren har også fått med seg oppturen i fisk. I sjømatsektoren har han eksponering i de fleste selskapene på Oslo Børs.- Selv om store deler av oppsiden er tatt ut, ser det fortsatt lovende ut fra et utbytteperspektiv. Det er jo ikke noe galt med den bransjen der, og det kan åpne seg opp muligheter flere steder, som i Russland og Kina. Det lover godt for lakseprisen, sier han til Finansavisen.Holta Invest er også største eier i Active Brands – som står bak merkevarer som Bjørn Dæhlie, Kari Traa og Johaug. Selskapet leverte ifølge avisen tidenes største vekst og beste resultat i fjor.- Ellers har vi en del poster utenfor sektorvalgene våre, som i Selvaag Bolig og telekomselskapet AINMT, fortsetter Holta.Opp i aksjerInvestoren har nå rundt 60 prosent av porteføljen plassert i aksjer, 18 prosent i kontanter og 22 prosent i obligasjoner. Men dette er i ferd med å endre seg.- I utgangspunktet ser farvannet smult ut, og selv om det kan komme noen overraskelser, er det ingen storm i sikte. Det er alltid grunn til å være litt forsiktig, men nå vekter vi oss gradvis mer opp i aksjer, sier Holta til Finansavisen.Investoren tror hovedindeksen på Oslo Børs kan stige til 800 i år. For tiden ligger den rundt 705 poeng.Holta kommer opprinnelig fra Notodden i Telemark. Oldefaren Ole H. Holta la grunnlaget for industri- og kraftkonsernet Tinfos, som ble solgt til franske Eramet i 2008.Kapital anslår Kjetil Holtas formue til 3,4 milliarder kroner, noe som holdt til en 61. plass på .