Aksje dobler seg på milliardkontrakt

Oslo Børs har satt ny rekord igjen. Bestemann stiger nesten 250 prosent! (Oppdatert 13:22)

Børs

Oslo Børs stiger bredt tirsdag, med Norsk Hydro i spissen.  Klokken 13:21 er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 701,30. I ettermiddag nådde indeksen all time high 701,98.Omsetningen har kommet opp i 1,7 milliarder kroner.Oljeprisen flater utBrent-oljen er opp 0,1 prosent til 55,25 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,2 prosent til 52,85 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 54,93 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Noe av dagens oppgang kan ifølge Bloomberg News og TDN Finans tilskrives at Iraks oljeminister Jabbar Al-Luaibi mandag uttalte at hans land er nær ved å innfri sin del av Opecs avtalte produksjonskutt.Irak, som er Opecs nest største oljeprodusent, har ifølge ministeren kuttet produksjonen med 180.000 fat per dag, og vil innen utgangen av januar kutte med nye 30.000 fat per dag.Statoil stiger 1,1 prosent til 159,80 kroner.Hydro-rallyNorsk Hydro stiger 4,1 prosent til 47 kroner på høyere aluminiumspriser. Selskapet topper omsetningsoversikten med 334 millioner kroner.Bloomberg melder ifølge TDN Finans at den kinesiske regjeringen utarbeider planer som vil stanse om lag 3,3 millioner tonn med operasjonell aluminiumkapasitet i løpet av vinteren for å bekjempe luftforurensning.Til himmels på milliardkontrakt I.M. Skaugen meldte mandag ettermiddag at de har signert langsiktige kontrakter for tre Multigas-fartøy. Kontraktene er inngått til et prosjekt for selskapets småskala LNG-logistikkløsninger (SSLNG).Inntektene under SSLNG-kontraktene er ifølge meldingen på rundt 42 millioner dollar per år, tilsvarende cirka 420 millioner dollar for ti år. Til sammenligning er markedsverdien på selskapet nå på 201 millioner kroner.Aksjen fyker opp hele 236 prosent til 7,42 kroner.Ny Spectrum-undersøkelse Spectrum har ifølge en melding startet en 6.000 kilometer multiklientundersøkelse offshore Brasil i Potiguar-bassenget.Aksjen stiger 4,4 prosent til 37,60 kroner.Genel-oppdatering DNO-partner Genel Energy har kommet med en oppdatering, og meldte tirsdag morgen at oljeproduksjonen på Tawke-feltet i Kurdistan kommer til å holde seg stabil på 115.000 fat per dag i 2017.Selskapet påpeker at de sammen med DNO nå vurderer flere alternativer for å øke avgrensningsaktiviteten rundt funnet i brønnen Peshkabir-2, som ligger i Tawke-lisensen. Partnerne vurderer også muligheter for tidlig produksjon og salg via den eksisterende infrastrukturen til Tawke-feltet.DNO-aksjen faller 1,8 prosent til 9,06 kroner.Jekker ned REC REC er den av «tungvekterne» som faller mest, og aksjen er nå ned 4,4 prosent til 1,33 kroner.Ifølge Bloomberg News har HSBC nå nedgradert aksjen fra hold til reduser, og kutter samtidig kursmålet fra 1,30 til 1,10 kroner.Skatt på utbytteNextGenTel meldte mandag at de har mottatt en melding fra Skatt Øst om mulig endring av selskapets skatt i årene 2009-2015 etter en skatterevisjon.Skatt Øst hevder at NextGenTel skal betale selskapsskatt på utbytte på totalt 202,9 millioner kroner i perioden fra datterselskapet Telio SA i Sveits.Nyheten sender aksjen ned 4,8 prosent til 26,00 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs