Amerikanske giganter har alt å tape på handelskrig

Michael Probst

Treningstøy-, bil- og smykkevirksomheter kan stå for fall.

Analytikere mener president Donald Trump slår beina under amerikanske selskaper hvis han gjør virkelighet av sine trusler om handelskrig mot Kina, skriver danske Børsen.dk og Bloomberg.Ifølge den sveitsiske banken Credit Suisse vil Kina boikotte amerikanske produkter, noe som igjen vil ramme giganter som Nike, General Motors og smykkeselskapet Tiffany & Co.På samme måte vil kinesiske selskaper - særlig elektronikk-kjemper som for eksempel Lenovo, få kjenne på amerikanske sanksjoner. Konkurrenter er de som derimot har alt å tjene på en potensiell handelskrig, skriver nettstedet.Ifølge Reto Hess i Credit Suisse vil trolig kinesiske forbrukere velge å kjøpe tyske i stedet for amerikanske biler, og treningstøy fra Adidas fremfor Nike. Morgan Stanley mener amerikanske aksjer vil være tapende part dersom det blir handelskrig.