Analysesjef ser oppgang på børsen i dag

Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs stiger fra start i dag. Han peker også på drivkraften på børsen i 2017.

Børs

Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,2 prosent i dag.«Etter en lang periode med støyfulle nyheter, som vi mener, i liten grad vil påvirke selskapenes langsiktige inntjeningspotensial, (Nyheter om Trump, Brexit etc.), er det omsider duket for en ny resultatsesong. Vi forventer at den positive resultatutviklingen på Oslo Børs fra 2016 fortsetter i 2017. Høyere oljepris, lav kronekurs (med tilhørende lave renter) og stor etterspørsel etter norsk sjømat har, og vil, slik vi ser det, være drivkraften på Oslo Børs også i 2017», skriver Berntsen.OljeprisenPrisen på Brent-olje stiger 0,95 prosent til 54,43 dollar fatet. Prisen ligger dermed omtrent på samme nivå som da børsen stengte i går.AsiaDet er blandet utvikling på Asia-børsene torsdag morgen.I Japan steg Nikkei 0,9 prosent, mens den bredere Topix-indeksen var opp 1,0 prosent.Shanghai Composite i Kina faller derimot 0,5 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,4 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer 0,2 prosent. Straits Times i Singapore stiger 0,2 prosent.En del av fokuset er rettet mot den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellens tale til Commonwealth Club i San Francisco onsdag. Der uttalte hun at hun nå venter at styringsrenten vil heves noen ganger hvert år til utgangen av 2019. Hun ser for seg en normalrente rundt tre prosent.- Tonen i Yellens uttalelser ser ut til å ha blitt sterkere, og ansporer forventninger til en renteøkning i mars, sier Mitsushige Akino ved Ichiyoshi Investment Management i Tokyo til Bloomberg News.Blandet i USADet var blandet utvikling på de amerikanske børsene onsdag kveld. Sentralbanksjef Janet Yellen la en viss demper på markedene.Dow Jones falt 0,1 prosent til 19.804,72, den fjerde dagen på rad med nedgang, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,2 prosent til 2.271,89. Teknologitunge Nasdaq steg 0,3 prosent til 5.555,65.Oppgang i OsloOslo Børs var i bra form onsdag, og endte til slutt dagen med en oppgang på 0,49 prosent til 693,25 poeng.Omsetningen endte til slutt på 3.978 millioner kroner.  Dette skjer i dagMakro: 

 • Norge: Utlånsundersøkelsen Norges Bank, 4. kvartal, kl. 10.00
 • Norge: Offentliggjøring auksjon statskasseveksler, kl. 12.00
 • ØMU: ESB, Rentebeslutning, kl. 13.45
 • ØMU: Pressekonferanse med Draghi, kl. 14.30
 • USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14.30
 • USA: Boligbygging, desember, kl. 14.30
 • USA: Byggetillatelser, desember, kl. 14.30
 • USA: Philadelphia Fed-indeks, januar, kl. 14.30
Annet:
 • IEA: Månedsrapport
 • USA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall, kl. 17.00
Utenlandske resultater:
 • IBM, American Express, United Continental
Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)

Nyheter
Børs