Analytikerne med bom på bom

– Analytikerne vet hvem som betaler lønnen deres. 

Hans Thrane Nilsen - Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen
Børs

DN slår fast at det snarere er regelen enn unntaket at analytikerne bommer på resultatutviklingen for selskapene på Oslo Børs.– Analytikerne vet hvem som betaler lønnen deres. Det er rasjonelt og menneskelig at anslagene er for positive i utgangspunktet, sier porteføljeforvalter Hans Thrane Nielsen i Storebrand Kapitalforvaltning.Avisens sammenligninger av estimatene fra analytikerne og selskapenes tilgjengelige regnskapstall fra 2016 viser bom på bom.Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea anslår at analytikerne måtte nedjustere forventet inntjening med i snitt 15 prosent gjennom 2016– Det er mer enn normalt. Unntaket er fiskeaksjer, som faktisk ble oppjustert i løpet av året, sier Næss til DN.

hans thrane nielsen
robert næss
Nyheter
Børs