Analytikerne om DNOs nye oljefunn

Foto: DNO

Dette mener analytikere om DNOs nye oljefunn i Kurdistan.

DNO meldte mandag morgen at de har funnet olje i Peshkabir-2-brønnen i kurdiske Nord-Irak, og nyheten sender oljeaksjen opp 4,46 prosent til 9,25 kroner."Feltet er i samme formasjon og i nærhet av allerede eksisterende aktivitet på Tawke-feltet i Kurdistan, hvilket kan forenkle veien frem til mulig produksjon", skriver DNB Markets i en oppdatering, melder Reuters.Ifølge TDN Finans legger DNB til grunn at Peshkabir-feltet inneholder rundt 200 millioner fat, og at dette er verdt 1,3 kroner per DNO-aksje.Meglerhuset påpeker at de tekniske dataene fra Peshkabir ligner svært mye på datene fra Tawke, og at dette impliserer et betydelig oppsidepotensial for aksjen hvis det viser seg at Peshkabir kan bli «et nytt Tawke».BetydeligDet amerikanske meglerhuset Citi er også positive og tror ifølge TDN Finans at DNOs oljefunn kan bli betydelig. De anslår en mulig verdi på rundt tre kroner per aksje for DNO.Citi-analytikerne viser til at DNOs lisenspartner Genel Energy tidligere har snakket om et mulig ressurspotensial på rundt 225 millioner fat oljeekvivalenter på Peshkabir, som er rundt halvparten av reservene i Tawke-feltet.Swedbank skriver ifølge Reuters på sin side at de estimerer et ressurspotensial ved Pehskabir-feltet på 60 millioner fat olje, og at feltet etter oppdateringen utgjør cirka 1,24 kroner per aksje, mot 0,49 kroner aksjen før dagens oppdatering."Vi mener en rettferdig positiv kursreaksjon i dag vil være på 4-6 prosent", påpeker meglerhuset.Mest konservativPareto Securities-analytiker Trond Omdal har ifølge TDN Finans de mest konservative forventningene, men utelukker ikke at Peshkabir kan bli et nytt storfunn.- Vi legger til grunn det samme som DNO gjør i sin reserverapport, altså 32 millioner fat i 2P-reserver og 63 millioner fat i 2C-reserver. Hvis dette blir oppgradert er det selvsagt positivt, sier Omdal til nyhetsbyrået.Pareto legger til grunn at Peshkabir-ressursene er verdt 0,5 kroner per aksje.DNO-aksjen har hittil i år klatret 9,08 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 48,00 prosent.