Anbefaler Marine Harvest

DNB Markets sier kjøp.

Børs

DNB Markets venter at Marine Harvest tidlig neste uke sender ut en foreløpig oppsummering av utviklingen gjennom 4. kvartal.Den fullstendige kvartalsrapporten legges frem 15. februar.- I henhold til våre estimater vil selskapet rapportere en EBIT (driftsresultat) på 244 millioner euro, og samtidig annonsere et utbytte på 3,20 kroner per aksje, skriver meglerhuset.Det innebærer at DNBs analytikere ligger hhv. fire og 23 prosent over konsensus i markedet.Spår 1,4 milliarder i utbytteEt utbytte på 3,20 kroner tilsvarer en samlet utbyttebetaling på 1.440 millioner kroner til selskapets aksjonærer.- Markedets fokus vil i tillegg være på utviklingen i kontraktsprisene, utsiktene for fire mulige nye utviklingslisenser og fremdriften knyttet til oppstart av aktivitet på østkysten av Canada, heter det videre.DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Marine Harvest med kursmål 165 kroner.Aksjen stiger 0,3 prosent til 148,80 kroner på Oslo Børs tirsdag formiddag. Meglerhuset øyner dermed en oppside på drøye 10 prosent fra dagens nivåer.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.

dnb markets
marine harvest
utbytte
Nyheter
Aksjeanalyse
Sjømat
Børs
Aksjeanalyse