<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avviser ulovlig aksjesalg

Gründer og hovedeier Erik Egenæs i The Nordic Group, som eier meglerhuset Nordic Securities, vil kjempe for å bli renvasket.

Publisert 14. jan. 2017
Oppdatert 14. jan. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
Ivan Kverme

Mandag denne uken ble det kjent at Finanstilsynet tilbakekaller Nordic Securities' tillatelse til å yte investeringstjenester. Gründer Erik Egenæs vil nå kjempe for å renvaske seg, mens NHH-professor Thore Johnsen mener Økokrim bør se om gründerne kan ha solgt aksjer ulovlig, skriver Dagens Næringsliv.- Denne saken har vært belastende. Etter å ha bygget et meglerhus på egen hånd, blir vi fremstilt som grådige. Det er uforståelig, sier Egenæs, som er styreleder i The Nordic Group og én av to gründere i meglerhuset Nordic Securities, til avisen.Les også: Ni av ti kunder har tapt pengerNHH-professor Johnsen reagerer på informasjon i tilsynsrapporten om at meglere skal ha gitt kunder råd om å legge sparepengene inn i aksjer i The Nordic Group.- Her er det så åpenbart at ledelsen i selskapet har vært klar over hva man har gjort. Man har fått smekk på fingrene og varsel om inndragning av konsesjon, samtidig som man selger aksjer. Det er uhørt, sier Johnsen til avisen.Egenæs selv mener imidlertid at kritikken mot aksjesalget baserer seg på feil faktagrunnlag. Han sier tilsynet har tatt feil på ett viktig område, og at hverken morselskapet eller aksjonærene var part i tilsynssaken.- Tilsynet mener at aksjene i morselskapet har vært meglet av ansatte i Nordic Securities, eller at meglerhuset har gitt investeringsråd om å investere i selskapet. Det er helt feil, sier Egenæs til DN.