Bånn gass på børsen

For første gang noen sinne er hovedindeksen over 700.  Disse aksjene utmerker seg.

Børs

Det er en historisk dag på Oslo Børs. For første gang er hovedindeksen over 700. Siste notering er 700,17, opp 0,2 prosent.Omsetningen har kommet opp i 1,3 millioner kroner.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 54,78 dollar, opp 1,1 prosent.Statoil stiger 0,4 prosent til 160 kroner.Analyse løfter oljeservice Det franske meglerhuset Société Générale er ute med en oppdatering på oljeservice.Meglerhuset oppjusterer kursmålene på både PGS og Subsea 7.Subsea 7 er meglerhusets klart foretrukne aksje etter at selskapet kom gjennom nedturen som en "uventet vinner", ifølge oppdateringen.Kursmålet oppjusteres derfor til hele 204 kroner, fra tidligere 129 kroner. Subsea 7 stiger 4,3 prosent til 111,90 kroner, mens PGS er opp 2,2 prosent til 30,14.Bånn gass Tidligere denne uken høynet DNB Markets kursmålet i Avance Gas til 41 kroner, og styrket dermed sin kjøpsanbefaling.Nå ser meglerhuset frem mot fredag i neste uke, da gassrederiet legger frem sine tall for 4. kvartal.- Vi har 4. kvartalsestimater i underkant av konsensus, men samtidig en kjøpsanbefaling med et nylig oppjustert kursmål. Vi mener det her er behov for å se noe lengre frem enn neste ukes rapport. En bedring i tilbuds- og etterspørselsbalansen i VLGC-markedet (very large gas carriers) er ventet å løfte skipsverdiene inn mot 2018, heter det i dagens morgenrapport.Avance Gas stiger tre prosent til 34,70 kroner.BW LPG går 5,3 prosent til 45,40 kroner.Også Höegh LNG gjør det skarpt med pluss fire prosent til 97,75 kroner.Torsdag ettermiddag ble det kjent at Höegh LNG har fullført plasseringen av et usikret obligasjonslån på 1,5 milliarder kroner i det nordiske markedet,NavamedicLegemiddelselskapet Navamedic har fått innvilget et nytt patent, opplyses det i en melding fredag. Patentet som er blitt innvilget av European Patent Office (EPO), er for Sippcoat - en teknologi til bruk i urinhåndteringssystemer for å hindre bakterievekst.Aksjen stiger 2,7 prosent til 13,20 kroner.EMGSSeismikkselskapet EMGS opplyser fredag at de utvider samarbeidet med TGS i Barentshavet. Videre opplyses det at EMGS har solgt MultiClient-data i Norge for to millioner dollar. Dette vil bli bokført i første kvartal, ifølge selskapet.Aksjen stiger 4,1 prosent til 8,21 kroner. 

Nyheter
Markedskommentarer
Børs