Beholder kontrollen i familien

Årets styreleder er ikke så opptatt av heder og ære.

Eivind Yggeseth
Børs

Styreleder Odd Gleditsch d.y. i Jotun er utropt til årets styreleder, «Chair of the Year», av selskapet Styreinformasjon, skriver DN.Vinneren ble kåret av en jury på syv personer med advokatfirmaet Haavind, bemanningsbyrået Mercuri Urval og Swedbank som partnere.Avisen skriver at Gleditsch har vært i Jotun-styret siden 1989 og styreleder siden 2000. Sandefjord-selskapet ble startet av hans farfar, som også het Odd Gleditsch, i 1926. Selskapet har økt omsetningen med over 50 prosent de siste årene og har utbetalt 3,7 milliarder kroner i utbytte siste ti år.– Jeg er ikke opptatt av priser og heder, men av å gjøre en god jobb. Jeg synes først og fremst dette er en anerkjennelse til Jotun, og ikke meg, sier Gleditsch til DN. – Jotun er et fantastisk selskap med 10.000 ansatte som har skapt svært gode resultater i mange år. Jeg tror ikke jeg er en briljant styreleder, legger han til.Familien Gleditsch kontrollerer fortsatt 54 prosent av Jotun, mens det børsnoterte konglomeratet Orkla kontrollerer 42 prosent. Styrelederen forteller at helt siden farfarens tid har det vært tradisjon å fordele aksjer til alle i familien.– Vi sprer aksjene på mange hender i stedet for én eller få, sier Gleditsch til DN.

odd gleditsch
jotun
orkla
chair of the year
styreleder
Nyheter
Børs