Blandede reaksjoner på Asia-børsene

Det både faller og stiger på de asiatiske børsene mandag morgen.

AP Photo
Børs

Første handelsdag etter innsettelsen av Donald Trump som ny president i USA er det variert utvikling på de asiatiske børsene.I Japan faller Nikkei 0,77 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,83 prosent.Shanghai Composite klatrer derimot 0,35 prosent, og Hang Seng i Hong Kong er opp 0,03 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,04 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,77 prosent, mens Straits Times i Singapore klatrer 0,35 prosent.- Markedene venter nå på flere signaler om at Donald Trump vil levere på stimulanser og deregulering. Aksjer er fortsatt sårbare for en korreksjon eller konsolidering den neste måneden eller så, sier investeringsstrateg i AMP Capital Investors i Sydney, Shane Oliver, til Bloomberg News.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,09 prosent til 55,44 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,15 prosent til 53,14 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs