Børsene i Japan faller markant

Det er variert utvikling på Asia-børsene tirsdag morgen. I Japan er det rødt.

AP Photo
Børs

Det er blandet stemning på børsene i Asia tirsdag morgen.I Japan faller Nikkei 1,12 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 1,17 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 0,47 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong derimot klatrer 0,44 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,40 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller 0,85 prosent, og Straits Times i Singapore er ned 0,37 prosent.Investorene er ifølge Bloomberg News nå bekymret for Donald Trumps politikk og og Storbritannias brudd med EU. De vurderer nå om markedet har gått for langt i sitt to måneder lange rally, som fører opp til Trumps innsettelse som president fredag.- Vi har hatt et sterkt rally i aksjer, og vi er nå forsiktige. Det er litt angst og nervøsitet før Trumps innsettelse og i forhold til Storbritannias posisjon i Europa. Vi forventer at denne volatiliteten vil fortsette på kort sikt, sier amd. direktør i Peak Asset Management i Melbourne, Niv Dagan, til Bloomberg News.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,34 prosent til 55,67 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,04 prosent til 52,39 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs