Børsfall i USA etter Donald Trump-intervju

Den påtroppende amerikanske presidenten Donald Trump bidro til børsfall i USA tirsdag.

FILE - In this Wednesday, Dec. 28, 2016, file photo, President-elect Donald Trump speaks to reporters at Mar-a-Lago in Palm Beach, Fla. Trump has singled out a number of companies individually, including General Motors Co., before and after winning the U.S. presidential election.(AP Photo/Evan Vucci, File) Evan Vucci
Børs

Den påtroppende amerikanske presidenten Donald Trump snakket ned det amerikanske aksjemarkedet tirsdag kveld. Det skjedde etter uttalelser om at den sterke dollaren rammet økonomien. Han uttalte til Wall Street JournalPolitiske nyheter syntes viktigere enn resultattall.Dow Jones falt 0,3 prosent til 19.826,77, mens den bredere S&P 500-indeksen endte ned 0,3 prosent til 2.267,89. Teknologitunge Nasdaq kunne vise til et fall på 0,6 prosent til 5.538,72.Finans- og helsesektoren ledet an. Biotech-sektoren rammet Nasdaq.Markedene var stengt mandag på grunn av Martin Luther King Jr. Day.Investeringsdirektør Jack Ablin ved BMO Private Bank sier til Marketwatch.com at det er mye som skjer denne uken som gjør investorene forsiktigere. Han viser blant annet til World Economic Forums årlige møte i Davos i Sveits, hvor man har en tydelig konfrontasjon mellom globalisering og populisme. 

Nyheter
Markedskommentarer
Børs