Børsoppgang i Japan

Det er variert stemning på børsene i Asia. I Japan stiger det.

AP Photo
Børs

Det er blandet utvikling på Asia-børsene torsdag morgen.I Japan stiger Nikkei 1,14 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 1,11 prosent.Shanghai Composite i Kina faller derimot 0,20 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,54 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer 0,12 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,24 prosent, og Straits Times i Singapore stiger 0,21 prosent.En del av fokuset er rettet mot den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellens tale til Commonwealth Club i San Francisco onsdag. Der uttalte hun at hun nå venter at styringsrenten vil heves noen ganger hvert år til utgangen av 2019. Hun ser for seg en normalrente rundt tre prosent.- Tonen i Yellens uttalelser ser ut til å ha blitt sterkere, og ansporer forventninger til en renteøkning i mars, sier Mitsushige Akino ved Ichiyoshi Investment Management i Tokyo til Bloomberg News.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,87 prosent til 54,39 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,82 prosent til 51,50 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 54,43 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs