Børsoppgang i Kina og Japan

A currency trader watches monitors near the screen showing the foreign exchange rate between U.S. dollar and South Korean won, left, at the foreign exchange dealing room in Seoul, South Korea, Thursday, Oct. 13, 2016. Asian stocks were lower on Thursday as weak China export data disappointed investors and renewed concerns about the health of the world's second-largest economy. (AP Photo/Lee Jin-man) Lee Jin-man
Børs

Ferske tall viser at detaljomsetningen i Kina steg 10,9 prosent i desember på årsbasis. Ifølge TDN Finans var det ventet en oppgang på 10,7 prosent.Samtidig har det blitt kjent at industriproduksjonen i Kina økte med steg 6,0 prosent i desember på årsbasis. Her var det ventet en oppgang på 6,1 prosent..Det kinesiske bruttonasjonalproduktet (BNP) i Kina viste en vekst på 6,8 prosent på årsbasis i fjerde kvartal 2016. Her var det ventet en BNP-vekst på 6,7 prosent. Fredag klatrer den kinesiske CSI 300-indeksen 0,75 prosent.Nikkei 225-indeksen i Japan er opp 0,45 prosent mens den bredere Topix-indeksen kan vise til en oppgang på 0,50 prosent. Hang Seng-indeksen i Hong Kong faller 0,60 prosent mens den koreanske Kospi-indeksen er ned 0,18 prosent. 

asia
Nyheter
Børs