BP selger seg ned i Nordsjøen

BP - Foto: AP
Børs

BP har solgt en eierandel på 25 prosent i Magnusfeltet i den britiske delen av Nordsjøen til oljeselskapet EnQuest for 85 millioner dollar, eller om lag 711 millioner norske kroner.Det britiske oljeselskapet EnQuest tar dermed over operatørskapet på feltet.Andelen på 25 prosent i Magnusfeltet utgjør 115,9 millioner fat oljeekvivalenter. I tillegg innebærer eierandelen en andel på tre prosent i Sullom Voe-terminalen, ni prosent i Northern Leg Gas Pipeline, samt 3,8 prosent i Ninian Pipeline Systems, ifølge TDN Finans.Avtalen inkluderer en opsjon som gir EnQuest rett til å kjøpe de resterende 75 prosentene av Magnusfeltet mellom 1.juli 2018 og 15.janauar 2019, samt BPs andeler i tilknyttet infrastruktur, opplyses det.  

bp
enquest
nordsjøen
Nyheter
Børs