Derfor går Hydro-aksjen i dag

Analytiker Morten Normann i Carnegie forklarer hvorfor Hydro-aksjen gjør det så skarpt i dag.

Testing av aluminium Foto: Hydro
Børs

Norsk Hydro-aksjen stiger nesten tre prosent torsdag ettermiddag. Hovedindeksen blir dratt opp 0,4 prosent til 696,12, som er nær all time high. Det er flere grunner til oppgangen.  Wilbur Ross, USAs påtroppende handelsminister, uttalte i en høring i Senatet at det må økes fokus på anti-dumpingtoll mot stål- og aluminiumindustrien, melder TDN Finans. Uttalelsene sendte onsdag aluminiumprisen  til det høyeste nivået siden mai 2015. Alcoa-aksjen endte opp nær syv prosent.Ross legger skylden for en overskuddskapasitet på metaller på Kina.DNB Markets tror eventuelle amerikanske tollsatser vil være positivt for Hydro, selv om det kanskje ikke i seg selv vil ha stor betydning for Hydro. Goldman Sachs skriver i en analyse at prisen på aluminium vil kunne stige til rundt 2.000 dollar pr tonn hvis Kina kutter kapasiteten med 2,5 millioner tonn, melder TDN Finans.Analytiker Morten Normann i Carnegie mener Goldman-analysen hovedårsaken til oppgangen i Hydro-kursen i dag. - Hydro er et Kina-case. De kan gjøre så mye de vil på hjemmebane, men det er utviklingen i Kina som styrer. Dermed blir Goldman-nyheten det eneste signifikante for kursutviklingen i dag, sier Normann til nyhetsbyrået.Goldman Sachs nedjusterer imidlertid kursmålet på Hydro-aksjen fra 45 til 42 kroner. 

norsk hydro
goldman sachs
Nyheter
Børs