- Derfor har analytikerne bommet på Norwegian

Finansdirektør Frode Foss i Norwegian mener to overraskelser har vært vanskelig for analytikere å forutse.

Børs

Det er snarere regelen enn unntaket at analytikerne bommer på resultatutviklingen for selskapene på Oslo Børs, skriver DN mandag.  Norwegian er blant selskapene der analytikerne har bommet mest.Finansdirektør Frode Foss i Norwegian mener to overraskelser har vært vanskelig for analytikere å forutse.– Vi opplevde flere uforutsette hendelser etter oppstarten på langdistanse i 2013, og det har påført selskapet ekstra kostnader. Jeg tror det er viktigste årsak. I tillegg har valutakursene svingt mer enn vanlig i perioden, sier Foss til DN.– Jeg synes analytikerne over tid har vært flinke og treffer bra med sine anslag, sier Foss.Hans Thrane Nielsen i Storebrand mener det er vanskelig å treffe på Norwegian, Frontline og Golden Ocean.– For Norwegian er det ekstremt vanskelig å lage nøyaktige estimater. Inntjeningen er svært følsom for billettprisvariasjoner, valutakursbevegelser, rentenivå og fyllingsgrad i flyene. Utfallsrommet har vært stort helt siden Norwegian gikk på børs, sier Nielsen til DN.I dag sier syv av 16 analytikere «kjøp» når det gjelder Norwegian-aksjen.

Norwegian
hans thrane nielsen
Nyheter
Børs