- Derfor har analytikerne bommet på Norwegian

Finansdirektør Frode Foss i Norwegian mener to overraskelser har vært vanskelig for analytikere å forutse.

Det er snarere regelen enn unntaket at analytikerne bommer på resultatutviklingen for selskapene på Oslo Børs, skriver DN mandag. Norwegian er blant selskapene der analytikerne har bommet mest.Finansdirektør Frode Foss i Norwegian mener to overraskelser har vært vanskelig for analytikere å forutse.– Vi opplevde flere uforutsette hendelser etter oppstarten på langdistanse i 2013, og det har påført selskapet ekstra kostnader. Jeg tror det er viktigste årsak. I tillegg har valutakursene svingt mer enn vanlig i perioden, sier Foss til DN.– Jeg synes analytikerne over tid har vært flinke og treffer bra med sine anslag, sier Foss.Hans Thrane Nielsen i Storebrand mener det er vanskelig å treffe på Norwegian, Frontline og Golden Ocean.– For Norwegian er det ekstremt vanskelig å lage nøyaktige estimater. Inntjeningen er svært følsom for billettprisvariasjoner, valutakursbevegelser, rentenivå og fyllingsgrad i flyene. Utfallsrommet har vært stort helt siden Norwegian gikk på børs, sier Nielsen til DN.I dag sier syv av 16 analytikere «kjøp» når det gjelder Norwegian-aksjen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også