Det er ikke hver dag en aksje stiger 307 prosent på Oslo Børs!

Én aksje ble vekket opp fra dvalen på Oslo Børs tirsdag etter melding om milliardkontrakt. Fasiten viser en oppgang på 307 prosent!

Børs

Oslo Børs steg bredt tirsdag, med Norsk Hydro i spissen. Hovedindeksen endte opp 0,6 prosent til 701,48, som er tidenes høyeste sluttnotering. Intradag var indeksen oppe i all time high 701,98.Omsetningen endte på 4,1 milliarder kroner.Oljeprisen stiger igjenBrent-oljen er opp 0,8 prosent til 55,68 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen stiger 1,0 prosent til 53,27 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 54,93 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Noe av dagens oppgang kan ifølge Bloomberg News og TDN Finans tilskrives at Iraks oljeminister Jabbar Al-Luaibi mandag uttalte at hans land er nær ved å innfri sin del av Opecs avtalte produksjonskutt.Irak, som er Opecs nest største oljeprodusent, har ifølge ministeren kuttet produksjonen med 180.000 fat per dag, og vil innen utgangen av januar kutte med nye 30.000 fat per dag.Statoil endte opp 0,6 prosent til 159 kroner.Hydro-rallyNorsk Hydro steg hele 7,9 prosent til 48,72 kroner på høyere aluminiumspriser. Selskapet toppet omsetningsoversikten med 965 millioner kroner.Bloomberg melder ifølge TDN Finans at den kinesiske regjeringen utarbeider planer som vil stanse om lag 3,3 millioner tonn med operasjonell aluminiumkapasitet i løpet av vinteren for å bekjempe luftforurensning.Pareto Securities viser til Bloomberg-artikkelen i en oppdatering tirsdag, og meglerhuset skriver at de venter at bransjen vil protestere mot planen som beskrives.Til himmels på milliardkontrakt I.M. Skaugen meldte mandag ettermiddag at de har signert langsiktige kontrakter for tre Multigas-fartøy. Kontraktene er inngått til et prosjekt for selskapets småskala LNG-logistikkløsninger (SSLNG).Inntektene under SSLNG-kontraktene er ifølge meldingen på rundt 42 millioner dollar per år, tilsvarende cirka 420 millioner dollar for ti år.Til sammenligning er markedsverdien på selskapet nå på 244 millioner kroner.Aksjen endte opp hele 306,8 prosent til 8,99 kroner.Det ble gjennomført hele 3.149 handler i selskapet som vanligvis er svært anonymt. Det er heller ikke hver dag omsetningen i aksjen er på 48 millioner kroner.Ny Spectrum-undersøkelse Spectrum har ifølge en melding startet en 6.000 kilometer multiklientundersøkelse offshore Brasil i Potiguar-bassenget.Aksjen klaret 6,4 prosent til 38,30 kroner.Genel-oppdatering DNO-partner Genel Energy har kommet med en oppdatering, og meldte tirsdag morgen at oljeproduksjonen på Tawke-feltet i Kurdistan kommer til å holde seg stabil på 115.000 fat per dag i 2017.Selskapet påpeker at de sammen med DNO nå vurderer flere alternativer for å øke avgrensningsaktiviteten rundt funnet i brønnen Peshkabir-2, som ligger i Tawke-lisensen. Partnerne vurderer også muligheter for tidlig produksjon og salg via den eksisterende infrastrukturen til Tawke-feltet.DNO-aksjen falt 1,6 prosent til 9,08 kroner.Jekker ned REC REC var sammen med Funcom den av «tungvekterne» som falt mest. Sluttnoteringen lyder på 1,32 kroner, ned 5,4 prosent.Ifølge Bloomberg News har HSBC nå nedgradert aksjen fra hold til reduser, og kutter samtidig kursmålet fra 1,30 til 1,10 kroner.Skatt på utbytteNextGenTel meldte mandag at de har mottatt en melding fra Skatt Øst om mulig endring av selskapets skatt i årene 2009-2015 etter en skatterevisjon.Skatt Øst hevder at NextGenTel skal betale selskapsskatt på utbytte på totalt 202,9 millioner kroner i perioden fra datterselskapet Telio SA i Sveits.Nyheten sendte aksjen ned 6,2 prosent til 25,60 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs