Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag.

Børs

Det er en sterk dag på de fleste større børsene i Asia.Ved stengetid klokken 07:00 var Nikkei-indeksen i Japan opp 0,4 prosent, mens den bredere Topix-indeksen stod i pluss 0,3 prosentHang Seng i Hong Kong stiger 1,1 prosent, mens Shanghai Composite i Kina klatrer 0,3 prosent. Koreanske Kospi er nærmest uendret i forhold til tirsdag. Straits Times faller derimot 0,3 prosent.Les hele Asia-kommentaren her. Netfonds venter at Oslo Børs åpner relativt flatt onsdag.- Verdens børser, med få unntak, har startet året bra. På topp ligger foreløpig Hang Seng indeksen med en oppgang på over 5 %. Her hjemme er hovedindeksen, OSEBX, opp 0,9 %. De siste dagene derimot, har markedet tatt en liten pust i bakken, i påvente av innsettelsen av Trump som President (fredag). I tillegg har resultatsesongen for 4. kvartal så vidt startet. Det er naturlig at markedet, eller rettere sagt investorene, etter hvert vil fokusere mer på utfallet av resultatsesongen, da fokuset på andre nyheter har dominert i lengre tid.OljeprisenOnsdag morgen omsettes Brent-oljen for 55,69 dollar fatet, opp 0,40 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,38 prosent til 52,68 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 56,45 dollar ved børsslutt tirsdag.USADen påtroppende amerikanske presidenten Donald Trump snakket ned det amerikanske aksjemarkedet tirsdag kveld. Det skjedde etter uttalelser om at den sterke dollaren rammet økonomien. Han uttalte til Wall Street JournalPolitiske nyheter syntes viktigere enn resultattall.Dow Jones falt 0,3 prosent til 19.826,77, mens den bredere S&P 500-indeksen endte ned 0,3 prosent til 2.267,89. Teknologitunge Nasdaq kunne vise til et fall på 0,6 prosent til 5.538,72.Les hele USA-kommentaren her. Oslo BørsOslo Børs la tirsdag bak seg en ganske kjedelig dag, uten de store nyhetene. Hovedindeksen endte ned 0,2 prosent til 689,87.Blant de tyngste aksjene merker vi oss at Norsk Hydro falt 1,2 prosent. Aksjer som Avance Gas og Fred. Olsen Energy utmerket seg med en oppgang på 7,5 og 6,5 prosent.Et av Subsea 7s heleide datterselskaper la inn bud på de resterende 50 prosentene  av joint venturet Seaway Heavy Lifting, som selskapet ikke allerede eier. Aksjen steg 0,6 prosent til 106,30 kroner.Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:Makro:Tyskland: KPI endelig, desember 08:00 Storbritannia: Ledighet, desember 10:30 Norge: Auksjon statsobligasjoner 11:00 ØMU: KPI endelig, desember 11:00 USA: KPI, desember 14:30 USA: Industriproduksjon, desember 15:15 USA: NAHB boligprisindeks, januar 16:00Annet:Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00 Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00 Norge: Øystein Olsen foredrag Oslo Børs Opec: Månedsrapport USA: API, ukentlige oljelagertall 22:30 DNB Markets legger frem nye makroprognoserUtenlandske resultater:Citigroup Netflix Goldman SachsKilde: TDN Finans

dette vil påvirke oslo børs
Nyheter
Børs