DNB Markets anbefaler Kongsberg Gruppen

Dårlige nyheter kan komme. Men det er innbakt i kursen, mener meglerhuset.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Børs

DNB Markets tok i går Kongsberg Gruppen inn i sin ukentlige portefølje med anbefalte aksjer.Meglerhuset skriver i dagens aksjerapport at aksjen falt over 10 prosent i forbindelse med fremleggelsen av 3. kvartalstallene i oktober, før den har hentet seg inn igjen.- Utfordringen for investorene er uendret; utsiktene for forsvarsvirksomheten er fortsatt solide, mens visibiliteten for den olje- og gassrettede virksomheten forblir lav. For 2017 venter vi at selskapet vil generere like under 50 prosent av omsetningen, men kun 38 prosent av EBITDA (driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer) fra Kongsberg Maritime, heter det i rapporten.- Risikoen bør være reflektertPå den annen side estimerer DNB Markets at Kongsberg Defence vil stå for 31 prosent av omsetningen, men hele 49 prosent av EBITDA.- Selv om det kan komme ytterligere dårlige nyheter fra den olje- og gassrettede virksomheten, mener vi risikoen bør være reflektert i verdsettelsen. Samtidig venter vi fortsatt positive nyheter, vekst og opprettholdte marginer for forsvarsvirksomheten i årene fremover, fortsetter meglerhuset.DNB Markets har en kjøpsanbefaling med kursmål 160 kroner.Kongsberg Gruppen stiger 1,2 prosent til 131,50 kroner på Oslo Børs tirsdag formiddag. Meglerhuset ser dermed en oppside på rundt 22 prosent fra dagens nivåer.

dnb markets
kongsberg gruppen
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse