DNB Markets vurderer banker før tall

Én av to får kjøpsanbefaling.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Børs

I dagens aksjerapport ser DNB Markets frem mot den norske resultatsesongen, og førstkommende torsdag skal for eksempel Sparebanken Møre og Pareto Bank i ilden.- I Sparebanken Møre venter vi et attraktivt utbytte på 14 kroner per egenkapitalbevis, men mener en direkteavkastning på rundt 6 prosent, i kombinasjon med en egenkapitalavkastning på rundt 9 prosent, pris/bok på 0,9x og en P/E på 10,6x innebærer en fair verdsettelse, skriver meglerhuset.Anbefalingen er derfor hold, med kursmål 260 kroner per egenkapitalbevis. Sparebanken Møre er sist omsatt for 252 kroner.I Pareto Bank vil fokus ifølge DNB-analytikerne blant annet være på eksponeringen og utsiktene for finansieringen av eiendom og utbyggingsprosjekter i Oslo-området.- Videre vil fokuset være på nivået når det gjelder utlånstap innen øvrige segmenter. Selskapet leverte også bedre tall enn ventet for 3. kvartal, heter det.DNB Markets har en kjøpsanbefaling med kursmål 43 kroner. Pareto Bank stiger 0,8 prosent til 38,80 kroner i tidlig handel fredag. Meglerhuset ser dermed en oppside på rundt 11 prosent fra dagens nivåer.

sparebanken møre
pareto bank
dnb markets
utbytte
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse