DNO-partner: - 2016 var et stort skritt fremover

DNOs lisenspartner Genel Energy har kommet med en fersk oppdatering fra Kurdistan.

Foto: DNO
Børs

Det er ventet at oljeproduksjonen på Tawke-feltet i Kurdistan kommer til å holde seg stabil på 115.000 fat per dag i 2017, melder DNO-partner Genel Energy.Selskapet påpeker at de sammen med DNO nå vurderer flere alternativer for å øke avgrensningsaktiviteten rundt funnet i brønnen Peshkabir-2, som ligger i Tawke-lisensen. Partnerne vurderer også muligheter for tidlig produksjon og salg via den eksisterende infrastrukturen til Tawke-feltet.Genel venter i år netto investeringer på feltene Tawke og Taq-Taq på 50-75 millioner dollar, mens selskapets driftskostnader på de to feltene er ventet til rundt 30-35 millioner dollar.Selskapet melder om totalt 207 millioner dollar i kontantoppgjør fra kurdiske selvstyremyndigheter (KRG) i fjor, og Genel-sjefen påpeker at KRG har bekreftet at betalingene vil fortsette slik at det er mulig å planlegge for 2017.- 2016 var et stort skritt fremover for å tjene penger på oljeeksporten fra Kurdistan-regionen i Irak, sier Genel-sjef Murat Özgül i en kommentar.På Tawke har Genel en eierandel på 25 prosent, mens DNO er operatør med 55 prosent og KRG sitter på 20 prosent.På Taq-Taq sitter Genel på 44 prosent. Sinopec har her en eierandel på 36 prosent, mens KRG kontrollerer de resterende 20 prosent.Les hele meldingen her.

genel energy
dno
tawke
taq-taq
sinopec
krg
kurdistan
Nyheter
Energi
Børs