Falt under Trumps tale - hentet seg inn igjen

De amerikanske børsene steg svakt fredag. 

Trader Gregory Rowe works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, Oct. 17, 2016. Stocks are opening slightly lower on Wall Street, led by a decline in health care stocks. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs

Fredag foregikk innsettelsen av USAs 45. president Donald Trump samtidig som børsene på Wall Street var åpne. Under Trumps tale, som i store trekk handlet om at "makten ligger nå hos folket, ikke hos en politiker", falt USA-børsene tilbake. Men de hentet inn deler av fallet i etterkant av talen, og sluttet tilslutt svakt opp. Noen analytikere mener investorene kan ha blitt urolige for den proteksjonistiske politikken, mens andre mente fallet skyldtes "kjøp ryktet, selg nyheten".Dow Jones steg 0,5 prosent. Den bredere S&P 500 la på seg 0,4 prosent, mens teknologitunge Nasdaq endte handledagen opp 0,3 prosent. - Jeg tror investorene har priset inn de bra tingene som kommer til å skje den første måneden, og nå er urolige over inflasjonen, hva Fed skal gjøre videre, sterk dollar og en potensiell handelskrig, sier Phil Orlando, markedsstrateg ved Federated Invest i New York, til Reuters.

wall street
dow jones
nasdaq
donald trump
handelskrig
proteksjonisme
Nyheter
Børs