Frykter presidentordren kan sende markedet utfor stupet

Thomas Murphy i Escala Partners frykter at fredagens presidentordre fra Donald Trump kan skape et kraftig børsfall.

Donald Trump undertegnet fredag en presidentordre som gir omfattende endringer i USAs utlendingspolitikk. Formålet er å hindre «radikale, islamistiske terrorister» i å komme til USA.Det er innført et generelt innreiseforbud på 90 dager for personer fra de sju landene Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen.Dersom man har dobbelt statsborgerskap i et av disse sju landene har man også innreiseforbud.Presidentordren omfatter også folk som i dag har arbeidstillatelse i USA. - Dette er folk som har godkjenning. Dersom dette fortsetter vil det ikke gi en moderat reaksjon i markedet. Det vil gi et stup, mener Thomas Murphy i Escala Partners.- Teknologisektoren i USA er avhengig av immigranter, kommenterer Murphy.Trumps rådgiver, Steve Bannon, skal ifølge NTB ha kjempet for at også innehavere av green card – folk som i mange tilfeller har bodd i USA i flere år – skulle omfattes av innreiseforbudet.Andre grupper, som flyktninger og personer med arbeidsvisum, studentvisum og andre innreisepapirer er fortsatt omfattet.NB: Trykk play i videoruten øverst dersom ikke avspillingen av intervjuet med Murphy starter automatisk.