Gode muligheter for tradere

Denne uken var det store kursutslag i flere shippingaksjer, og det betyr gode muligheter for aktive tradere, mener Norgesjefen i CMC Markets.

Henrik Sommerfelt i CMC Markets trekker frem flere aksjer som steg kraftig i forrige uke på kontraktnyheter.Det kraftigste hoppet av alle opplevde I.M Skaugen som steg 300 prosent på tirsdag og 23,5 prosent onsdag etter å ha fått kontrakt på tre skip som sikrer rederiet inntekter på 420 millioner dollar de neste ti årene.Det kriserammede offshorerederiet Havila Shipping steg 85,6 prosent onsdag etter en tre-årig kontrakt for subsea-fartøyet Havila Subsea med Reach Subsea. Det til tross for at mesteparten av flåten ligger i opplag.Det samme gjelder Fredriksen sitt offshorerederi Deep Sea Supply som gikk ti prosent å både onsdag og torsdag etter å ha inngått en ettårig kontrakt for et ankerhåndteringsfartøy.Til slutt trekker han frem Siem Offshore og Farstad som begge gjorde solide kurshopp fredag etter melding om 14-dagers kontrakter med Statoil. Gode muligheter- En god trader vet når man skal gå inn og når man skal gå ut, skriver Sommerfelt.- Aksjer som begynner å gå som en jo-jo kan gi store gevinster for de som er raske og observante ved å treffe toppene og bunnene, fortsetter han.Kundene er blandetKundene til CMC Markets er blandet i synet på de globale aksjemarkedene.52 prosent av kundene kjøpsposisjoner på de største selskapene på Oslo Børs, mens 72 prosent av kundene har salgsposisjoner på den amerikanske S&P 500-indeksen.Når det gjelder europeiske aksjer sitter 43 prosent av kundene med kjøpsposisjon på den tyske DAX-indeksen.Sommerfelt skriver at hendelser i neste uke som er verdt å merke seg, er møtet i den amerikanske sentralbanken, samt nye PMI-tall.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også