- Han ønsker å bli en dikatator

Mangemilliardær George Soros sier han er bekymret for Donald Trumps presidentskap.

George Soros. AP Photo Manuel Balce Ceneta
Børs

USAs presidentelect Donald Trump ønsker å være en diktator - men han vil bli stoppet, sier mangemilliardær investor George Soros på toppmøtet i Davos, ifølge Di.se.Den kjente finansnestoren holder ikke tilbake i sin kritikk av USAs kommende president, Donald Trump. - Donald Trump ville elske å være en diktator - hvis han kunne. Men jeg er sikker på at amerikanske institusjoner og grunnloven er sterk nok til å stoppe ham, sa George Soros.Han advarer likevel om at Donald Trump vil kunne påvirke utenrikspolitikken mer enn innenrikspolitikken, og sier at han er mer opptatt av sikkerhet nå enn hva han var i 2016.- Ja, hvis du starter en handelskrig kan det lett utvikle seg andre konflikter, sier Soros.Finansmarkedene setter imidlertid pris på lovnadene fra Donald Trump.- For dem er det en drøm som går i oppfyllelse: deregulering og lavere skatter, sier George Soros.Tall fra Forbes viser at George Soros har en formue på 24,9 milliarder dollar, eller om lag 210 milliarder kroner.

donald trump
george soros
finansmarkedene
usa
deregulering
skattelette
handelskrig
Nyheter
Børs