HitecVision bryter med oljeservice-gründer

Jan Vatsvåg, gründeren av Global Maritime, har skilt lag med HitecVision

HitecVision-sjef Ole Ertvaag. Foto: Finansavisen
Børs

– Det er ikke alltid at det er enighet mellom nye og gamle eiere. Jeg følte vel at etter at jeg ble styreformann, har jeg ikke hatt den kontrollen på selskapet som jeg ønsket. Nå er det engang slik at hvis vi ikke er enig, er det mest fornuftig at vi skiller lag, sier Jan Vatsvåg, gründeren bak Global Maritime til DN.For fire år siden solgte han og tre medgründerne store deler av selskapet til HitecVision, et stavangerbasert investeringsselskap som forvalter rundt 40 milliarder kroner for internasjonale fondsinvestorer. Men så kom oljekrisen. Nå er alle bånd mellom Vatsvåg og HitecVision avsluttet, og han er løst ut som minoritetsaksjonær. DN spør om han synes det er trist. – Ja, på en måte vil jeg si det. Jeg har brukt 25 år av livet mitt i dette selskapet. Jeg har bygget det opp fra jeg var eneste ansatt. Det er et kapittel som er forbi, sier Vatsvåg.

global maritime
hitecvision
oljekrisen
Nyheter
Børs