Investor traff blink med shorting

Investor og milliardær Edvin Austbø satser på kursfall i riggselskapet Fred. Olsen Energy. 

Foto: Finansavisen
Børs

Ved begynnelsen av året besluttet milliardær og investor Edvin Austbø å såkalt shortselge aksjene i riggselskapet Fred. Olsen Energy, skriver DN.Avisen påpeker at det betyr at han lånte aksjer i selskapet som han solgte for så å satse på kursfall og kjøpe aksjene tilbake for en forhåpentlig lavere pris senere. En så langt vellykket strategi. Fred. Olsen Energy-kursen har nemlig falt 35 prosent på de to ukene. Austbø shortsolgte aksjer til en verdi av rundt 12 millioner kroner. Så langt er hans gevinst rundt fire millioner kroner, fratrukket prisen Austbø må betale for å låne aksjene, skriver DN– Dette er en investering som en del av en større portefølje. Det er det alltid, sier Edvin Austbø til avisen, og legger til:– Lover og regler er fulgt.

edvin austbø
shortsalg
fred olsen energy
Nyheter
Børs