Investorene på Oslo Børs satte seg på gjerdet

Det var lite action på børsen tirsdag.

Børs

Oslo Børs har lagt bak seg en ganske kjedelig dag, uten de store nyhetene. Er det flere som savner resultatsesongen?Hovedindeksen endte ned 0,2 prosent til 689,87.Børsene var negative i forkant av talen til Storbritannias statsminister Theresa May. Hun sa at hun ikke vil godta noe som kan se ut som delvis medlemskap i EU. Det betyr farvel til det indre marked. Budskapet skapte ikke de store utslagene på børsene, men pundet styrket seg.Omsetningen på Oslo Børs endte på rundt 3,4 milliarder kroner.Oljeprisen snudde oppBrent-oljen stiger 1,1 prosent til 56,45 dollar fatet. Den amerikanske WTI-oljen stiger 0,8 prosent til 53,86 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Saudi-Arabia uttalte mandag at produksjonskutt fra Opec og andre oljeproduserende land vil få oljemarkedet i balanse innen juni.- Markedet fortsetter å følge med på utviklingen i Opec-kuttene. Det andre nøkkeltemaet er hvor mye amerikansk oljeproduksjon som vil komme tilbake i markedet, når prisen konstant blir liggende på 50-tallet. Dette vil legge et lokk over markedet, inntil vi får se hvordan begge disse faktorene utvikler seg, sier analytiker i Fat Prophets i Sydney, David Lennox, til Bloomberg.Statoil og Aker BP vinnere i tildelingsrundeI dag sender Olje- og energidepartementet ut tilbud til 29 selskaper om 56 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel.33 selskaper hadde søkt om utvinningstillatelser i forbindelse med Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2016, opplyser Oljedirektoratet, som kan melde om stor interesse. Statoil tar størstedelen av potten med 29 tilbudte utvinningstillatelser, hvor de er tildelt operatørskap i 13 av dem, ifølge TDN Finans.Aker BP får andeler i 21 lisenser, og hele 13 av de som operatør. Videre får Lundin Petroleum tilbud om fire andeler, hvorav to stykker som operatør.Statoil endte ned 0,8 prosent til 160,40 kroner.Aker BP svært fornøyd Aker BP sier seg svært fornøyd med årets tildeling av lisenser i forhåndsdefinerte områder (TFO).- Jeg vil ikke si hvor mange lisenser vi søkte på, men er svært fornøyd med antallet, sier Aker BPs kommunikasjonsdirektør Olav Fjellså til TDN Finans.Analytiker i SEB, Halvor Strand Nygård, sitter igjen med et solid inntrykk etter Aker BP sin kapitalmarkedsdag, som han mener ikke bød på noen store overraskelser.På bakgrunn av det som ble presentert, øker Nygård EBITDA-estimatene med fem prosent for 2017 og ni prosent for 2018, samt NAV-estimatet (Net Asset Value) med 25 kroner pr aksje.Derfor høynes kursmålet til 160 kroner pr aksje, fra tidligere 135 kroner pr aksje.Aksjen falt 1,6 prosent til 157,90 kroner.Forsøker seg på oppkjøp Et av Subsea 7s heleide datterselskaper har nå lagt inn bud på de resterende 50 prosentene av joint venturet Seaway Heavy Lifting, som selskapet ikke allerede eier.Subsea 7 tilbyr fra starten 279 millioner dollar, samt opp til 40 millioner dollar i første kvartal 2021 dersom ulike resultatmål blir oppfylt.Pareto Securities mener kjøpet gir strategisk mening siden Seaways tjeneste er komplementære Subsea 7s, og får støtte fra Arctic Securities og DNB Markets, melder TDN Finans.Aksjen steg 0,6 prosent til 106,30 kroner.Induct-hopp på avtaleNorgesGruppen skal ta i bruk programvaren til Induct AS for å videreutvikle innovasjonsprosesser.Induct-aksjen endte opp 7,8 prosent til 19,40 kroner.TungvekterneBlant de tyngste aksjene merker vi oss at Norsk Hydro falt 1,2 prosent. Aksjer som Avance Gas og Fred. Olsen Energy utmerket seg med en oppgang på 7,5 og 6,5 prosent.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs