Japanske børser i rødt

Men ellers i Asia klatrer indeksene oppover.

AP Photo
Børs

Japanske aksjer faller tirsdag morgen. I resten av Asia er det derimot oppgang.I Japan faller Nikkei 0,47 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,62 prosent. Shanghai Composite i Kina klatrer derimot 0,11 prosent, og Hang Seng i Hong Kong er opp 0,35 prosent.Kospi i Sør-Korea faller tilbake 0,12 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,70 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 0,45 prosent.Ifølge Bloomberg News er investorene nå på jakt etter informasjon om Donald Trump-lovnader som vil booste veksten og offentlig forbruk, men den nye administrasjonens uttalelser handler i stor grad om målrettet handel og det å presse selskapene til å investere mer innen USA. - De første dagene av det nye presidentskapet har vi sett retorikk rettet mot proteksjonistisk politikk, og svært få detaljer rundt stimuleringstiltak, sier sjefsanalytiker i CMC Markets Asia, Ric Spooner, til nyhetsbyrået.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,51 prosent til 55,51 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,42 prosent til 52,97 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 54,93 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs