- Kundene vil få et vanvittig bra Netflix-år

Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet utroper kundene som vinnerne i kjølvannet av resultatfremleggelsen til Netflix.

Børs

Netflix leverte bedre tall enn ventet etter børsslutt i USA onsdag kveld. Resultatet per aksje ble 15 cent, mot ventet 13 cent. Topplinjen ble litt bedre med 2,48 milliarder dollar, mot ventet 2,47 milliarder dollar.Spenningen var ifølge investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet knyttet til antall abonnenter. Der kom de inn akkurat som ventet med 5.2 millioner nye kunder. Netflix har klart å kompensere fjorårets prisstigning med bedre innhold.Les også: - Netflix er vanvittig prisetBudsjettet i år på eget innhold er på det Hauglund kaller vanvittige 6 milliarder dollar, noe som er opp fra 1 milliard dollar for 2016.Her har Netflix bestemt seg for at med økt konkurranse må vi levere så godt innhold at konkurrentene ikke vokser seg store.«Dette er dristig fra Netflix, men de er helt avhengig av at veksten opprettholdes, og de gjør alt de kan for nettopp dette. I Brasil har de lansert første Netflix Original serien «3%» som har blitt en suksess, og hvor også serier har fått mye oppmerksomhet i USA. Narcos og House of Cards er en storsuksess i USA», fastslår Hauglund.Offline downloading har i Norge blant annet vært en god grunn for at mange har hatt Viaplay og HBO også. I USA har konkurrenter denne løsningen. Nå som Netlfix øker budsjettet så mye, og i tillegg startet downloading, er det ifølge Nordnet-toppen en vinner i dette, og det er abonnenten.«Kundene vil få et vanvittig bra Netflix-år, og ikke minst må konkurrentene ta opp kampen og lage enda mer content. Jeg vil si vinnerne i denne rapporten er kundene av Netflix», skriver Hauglund i en oppdatering.Netflix-aksjen steg 0,3 prosent i ordinær handel i USA i går. Aksjen stiger 7,8 prosent i førhandelen i dag.

netflix
tom hauglund
nordnet
Nyheter
Børs