Kutter alle bånd med storbank etter nedgradering

JPMorgan Chase i New York/ J P Morgan (AP Photo/Mark Lennihan, File)

Indonesia har besluttet å avslutte alle forretningsmessige bånd med JPMorgan Chase etter nedgradering, ifølge Bloomberg.

Den amerikanske investeringsbanken nedgraderte landet fra "overvekt" til "undervekt" i en analyserapport etter at Donald Trump ble valgt som den neste amerikanske presidenten. Det ble dårlig mottatt hos de indonesiske myndighetene som har svart med å avslutte alt forretningsmessig samarbeid med JPMorgan.Blant annet betyr det at Finansdepartementet i Indonesia vil slutte å bruke JPMorgan som primærdealer, og i forbindelse med utstedelse av statsobligasjoner. Talspersoner i JPMorgan sier imidlertid til Bloomberg at bankens operasjoner i Indonesia vil fortsette som normalt. "Påvirkningen på klientene våre vil være minimal, og vi fortsetter å jobbe med Finansdepartementet for å løse saken", skrev banken i en kommentar. Finansministeren i Indonesia Sri Mulyani Indrawati sa i en kommentar tirsdag at "banker må ta ansvar før økonomiske rapporter som kan påvirke de fundamentale forholdene og psykologien".