Microsoft satte rekord - Google skuffet

Bjellesauene gikk hver sin vei etter kvartalstall. Intel la også frem tall.

Microsoft la etter stengetid på Wall Street i går frem et justert resultat per aksje på 83 cent i sitt regnskapsmessige 2. kvartal.Inntektene kom inn på 26,07 milliarder dollar.Reuters-konsensus pekte ifølge CNBC mot 79 cent i justert inntjening av inntekter på 25,3 milliarder dollar.Mer om tallene her. Sky highInntektsveksten for sky-virksomheten blir ansett som en nøkkel for Microsoft fremover.Inntektene herfra endte på 6,86 milliarder dollar i kvartalet, mot forventet 6,73 milliarder dollar.Oppkjøpet av LinkedIn ble for øvrig fullført 8. desember.Microsoft nådde ny intradag all-time high på 64,54 dollar i løpet av torsdagens handel.I etterhandelen steg aksjen 1,4 prosent til 65,19 dollar.Google skuffetFlere teknologikjemper la frem tall etter stengetid i går, deriblant Googles morselskap Alphabet.Selskapet fikk et justert resultat på 9,36 dollar per aksje, av inntekter på 26,06 milliarder dollar.Reuters-konsensus pekte her mot 9,64 dollar per A-aksje i inntjening av inntekter på 25,26 milliarder dollar.Googles kostnader per klikk - summen som kommer fra annonsørene - falt 16 prosent på årsbasis.StreetAccount-estimater pekte mot et fall på 11 prosent.Alphabet A falt 2,2 prosent til 838 dollar i etterhandelen på Wall Street.Mer om tallene her. Intel leverte vareneIntel la frem et resultat på 79 cent per aksje av inntekter på 16,37 milliarder dollar.Konsensus lå her på 74 cent per aksje i inntjening av inntekter på 15,752 milliarder dollar.Aksjen steg 0,1 prosent i etterhandelen. Det var nøkkelsegmentene «client computing» og «Internet of Things» som sørget for veksten.Inntektene for førstnevnte kom inn på 9,1 milliarder, mot StreetAccount-estimater på 8,55 milliarder dollar.Inntektene for sistnevnte steg 16 prosent på årsbasis til 726 millioner dollar, og toppet estimatene på 703,6 millioner dollar.Mer om tallene her.