Navamedic har fått innvilget nytt patent

Legemiddelselskapet har fått innvilget et nytt patent, opplyses det i en melding fredag. 

Navamedic. Foto: Selskapets hjemmesider.
Børs

Patentet som er blitt innvilget av European Patent Office (EPO), er for Sippcoat - en teknologi til bruk i urinhåndteringssystemer for å hindre bakterievekst.Selskapet mener patentet har stort kommersielt potensiale.  - Vi er glade for å ha fått innvilget et europeisk patent for Sippcoat, en innovativ teknologi basert på innkapslet silikonolje som hemmer utvikling av biofilm i dreneringssystemer for urin. Patentet representerer en spennende utvikling for Navamedic, og er en viktig milepæl i kommersialiseringen av Sippi-produktfamilien. Patentet betyr at Sippcoat er beskyttet for bruk i alle urinoppsamlingsposer, noe som innebærer store lisensieringsmuligheter, og med det et ytterligere markedspotensial på mange millioner norske kroner for Navamedic, sier Magnus Emmoth, administrerende direktør i Navamedic Medtech i en melding. Selskapet forklarer at Sippcoat er en oppløselig kapsel som tilsetter silikonolje via en oljeutløsende mekanisme. Silkonoljen hjelper til med å hindre at det oppstår såkalte nosokomiale infeksjoner i urinposer. 

navamedic
patent
legemiddel
Nyheter
Børs