Nel-sjefen: - Dette er noe markedet etterspør

Nel skal sammen med Hexagon Composites og Powercell tilby komplette hydrogenløsninger, men foreløpig vil investeringene være beskjedne.

Ivan Kverme
Børs

Nel meldte torsdag morgen at de nå har inngått en intensjonsavtale med Hexagon Composites og Powercell om å danne et joint venture for utvikling av integrerte hydrogenprosjekter.- Vi opplever at dette er noe markedet etterspør. Kundene spør ofte om ting utenom det vi driver med. Sammen kan vi tilby komplette løsninger for kunder innen hydrogen, sier Nel-sjef Jon André Løkke til TDN Finans.Han forteller at joint venturet først og fremst skal koordinere kompetanse fra de tre partene, og ikke vil medføre store endringer med det første.- Dette blir et nytt markedsgrensesnitt, en type salg og markedsføringsselskap, som samler kompetanse på tvers av våre tre selskaper. Investeringene vil foreløpig være beskjedne. Det er snakk om noen ansatte, et kontor og en hjemmeside, sier Løkke.Hensikten med joint venturet er ifølge TDN Finans å kunne dekke hele verdikjeden på hydrogen, og joint venturet vil særlig sikte seg inn på løsninger for maritime og marine områder.- Vi får mange telefoner om mulige marine løsninger, innen for eksempel offshore, oppdrett og fremdrift på fiskebåter. Det er vanskelig å gjette omfanget her, men vi opplever det som stor interesse, sier Løkke til nyhetsbyrået.Nel klatrer torsdag formiddag 4,43 prosent til 2,12 kroner på Oslo Børs, mens Hexagon er opp 1,89 prosent til 27,00 kroner.

nel
jon andré løkke
hexagon composites
powercell
hydrogen
Nyheter
Børs