- Netflix er vanvittig priset

Tom Hauglund er spent.

Børs

Resultatsesongen er godt i gang i USA, og etter stengetid på Wall Street onsdag skal Netflix i aksjon.- Vanvittig prisingInvesteringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet påpeker at spenningen som er vanlig stor rundt et tallslipp fra Netflix.- Få aksjer svinger mer enn Netflix rundt kvartalsrapporter. Mye av bakgrunnen er at selskapet har en vanvittig prising i forhold til forventet fremtidig inntjening, skriver han i en kommentar Hegnar.no har fått tilgang til.På Marketwatch står selskapet oppført med en P/E (price/earnings, aksjekurs i forhold til resultat per aksje) på 359.- Klarer ikke selskapet å bedre inntjeningen, tar det 359 år før du får igjen investert beløp som aksjonær. Denne vanvittige prisingen gjør også at skuffelser blir straffet hardt, fortsetter Hauglund.Abonnenter viktigstKonsensus peker mot 0,13 cent i resultat per aksje, noe som i så fall vil være 30 prosent svakere enn 4. kvartal i fjor. Inntektene ventes til 2,47 milliarder dollar, som i så fall vil tilsvare 35 prosent topplinjevekst på årsbasis.- Det viktigste investorene vil se på er veksten i antall abonnenter, og selskapet guider på 1.450.000 nye amerikanske abonnenter, mens det er forventet hele 3,75 millioner utenlandske abonnenter, påpeker Nordnet-økonomen.Han trekker også frem at innsidere i Netflix har solgt over 700.000 aksjer de siste tre månedene.- Netflix er umulig å spå utfallet av på kort sikt, men jeg tror selskapet er på god vei med «offline downloading», noe som gjør dem enda mer attraktive. Seersuksessene har vært flere den siste tiden, deriblant Narcos, avslutter Hauglund.

netflix
tom hauglund
nordnet
resultatsesong
wall street
Nyheter
Børs