Nytt oljefunn for DNO

DNO melder mandag om et oljefunn på Peshkabir-feltet i Tawke-lisensen.

Foto: DNO

DNO har funnet olje i Peshkabir-2-brønnen, i den kurdiske regionen i Nord-Irak, opplyses det i en melding.Brønnen hadde en stabil oljestrømrate på 3.800 fat per dag, og data og observasjoner indikerer ifølge meldingen et kritt-oljeintervall på 300 meter.Boring av brønnen startet i oktober i fjor. Opprinnelig var arbeidet planlagt tilbake i 2015, men på grunn av oljeprisfallet, samt forsinkede utbetalinger fra KRG, ble oppstarten utsatt.Brønnen bores nå ifølge DNO foran tidsskjema og under budsjett, og ventes å nå en dybde på 3.500 meter i begynnelsen av februar.- Vi er svært oppmuntret av hva vi så langt har sett fra denne brønnen, sier DNOs styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i en kommentar.Selskapet vil ifølge meldingen komme med en oppdatering på ressurspotensialet etter evaluering av alle data fra Peshkabir-2.DNO er operatør med en eierandel på 55 prosent i Tawke-lisensen, som inkluderer Peshkabir-feltet. Genel Energy og kurdiske selvstyremyndigheter (KRG) eier henholdsvis 25 og 20 prosent av lisensen.Les hele meldingen her.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker