Økende interesse for shippingaksjer

Golden Ocean og BW LPG har begge en god dag på Oslo Børs mandag.

Børs

I skrivende stund er aksjene opp henholdsvis 4,67 og 3,51 prosent.Shipping-analytikerne i DNB mener ifølge TDN Finans at det er en bredere investorinteresse for shipping, og at denne har økt siden årsskiftet.- Kursoppgangen i shippingselskaper som Golden Ocean og BW LPG i dag mener vi kan tilskrives en videre reprising av sektoren på bedre utsikter for 2018, sier shipping-analytiker i DNB, Nicolai Dyvik til TDN Finans.Når det gjelder flåteveksten i LPG, så estimerer DNB at den vil falle fra 11 prosent i 2017 til 3 prosent i 2018, og at flåteveksten i tørrbulk vil være omtrent uendret i 2018.Ordreinntaket hos skipsverftene var rekordlavt i 2016, påpeker analytikerne som mener at det er nettopp utsiktene til veldig lav tilbudsvekst som gjør at flere har fått øynene opp for shipping-sektoren, og som dermed fører til den reprisingen man ser nå.J.P Morgan tror på sin side at tørrbulksektoren er i starten av en momentoppbygging, ifølge TDN Finans.Selv en dempet etterspørselsvekst i 2017, etter overraskende høy etterspørselsvekst i 2016, vil kunne gi gode resultater på grunn av få bestillinger av nye skip, skriver meglerhuset i en oppdatering gjengitt av nyhetsbyrået.Det amerikanske meglerhuset tror oppsidesyklusen vil vare til 2018 og videre.    

bw lpg
golden ocean
lpg
tørrbulk
dnb
jp morgan
Nyheter
Børs