Olje- og energiministeren misliker det grønne skiftet

Børs

- Det skjer ekstremt mye spennende innenfor fornybar energi, men poenget er at den økningen ikke kan komme til umiddelbar erstatning for de mange tiårene vi har foran oss med olje og gass, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP) til Finansavisen.Oljenæringens årlige samling i Sandefjord ble i går den ferske statsrådens møte med bransjen.Ifølge Finansavisen inneholdt seansen to hovedpoenger: Det ene var at norsk petroleumspolitikk ligger fast. Den andre er at oljeutvinning på norsk sokkel har mange gode år foran seg.Les også: Klimahysteri? Varsler enda strengere utslippsmålinger- Jeg er en ukuelig fremtidsoptimist på vegne av norsk sokkel, forteller Søviknes. Han ligger dermed an til å bli nummer tre i rekken av svært oljevennlige statsråder.- Så du blir oljeindustriens forsvarer?- Min ambisjon er å få løftet betydningen av denne næringen frem igjen i den offentlige debatten. Debatten har sklidd ut, det er blitt for mye føleri og for lite fakta. Olje og gass er Norges desidert viktigste næring, og det skal være lov å være stolt over å jobbe i den bransjen, sier Søviknes til Finansavisen.- Har debatten handlet for mye om det grønne skiftet?- Ja, jeg er ikke så glad i det begrepet. Jeg føler det er litt tomt, at det mangler innhold. Ingen næring i dag kan erstatte olje og gass, sier Søviknes til Finansavisen.

olje
terje søviknes
klima
politikk
Nyheter
Børs