- Oljebremsen har ikke slått inn på resten av økonomien

Den norske delen av storbanken leverer et solid resultat i et det som har vært et tøft år for flere bransjer i Norge.

- Norge går igjennom en stor omstilling, og 2016 har vært et tøft år for mange. Vi er fornøyde med å kunne levere et stabilt resultat i en krevende periode. Vi ser nå lysning for deler av norsk økonomi, sier administrerende direktør i Nordea Bank Norge, Snorre Storset i en pressemelding.Storbanken kunne melde om et driftsresultat på 1.592 millioner kroner i 4. kvartal 2016, mot 1.542 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 3.206 millioner kroner, opp fra 3.081 millioner kroner året før.Storset mener ifølge TDN Finans at oljebremsen ikke har slått inn på resten av den norske økonomien.- Vi ser ingen trend. Oljebremsen har ikke slått inn på resten av økonomien, og vi ser ingen økte tap der, sier Storset på dagens kvartalspresentasjon, ifølge TDN Finans. Det er kundene innen olje og offshore som sliter. - Avsetninger til nye tap reduseres sammenlignet med tidligere perioder i 2016. Men det er fortsatt utfordrende for næringer innen offshore og deler av shipping, og trolig vil omstillingsprosessen fortsette gjennom 2017, sier Storset videre i pressemeldingen.